BiH
0

18 specijalizanata obiteljske medicine danas branilo 11 projekata

FENA
Firma "Bosnalijek" bila je danas domaćin Dana specijalizantskih projekata ljekara obiteljske medicine. Pred komisijom u kojoj su bili specijalisti obiteljske medicine i mentori 18 specijalizanata iz Sarajeva i Mostara branilo je 11 projekata.

Izrada i javna odbrana projekta odnosno naučnoistraživačkog rada obavezna je za sve ljekare koji specijaliziraju obiteljsku medicine. Današnji projekti su raznovrsni, a obrađene su teme iz oblasti depresije, hipertenzije, te menadžmenta. Ti projekti će biti od posebnog značaja nakon što budu primijenjeni u praksi.

Direktor marketinga "Bosnalijeka" Umid Šalaka precizirao je da je današnji događaj dio marketinških aktivnosti te firme i programa suradnje s JU "Domovi zdravlja“ Sarajevo, a provodi se već treću godinu.

"Projekt obiteljske medicine je posebno bitan za razvoj društva i firma "Bosnalijek“ daje maksimalan doprinos njegovoj realizaciji“, kazao je Šalaka.

Organizator današnjeg događaja u "Bosnalijeku" je Udruženje ljekara obiteljske medicine FBiH, a pokrovitelj Queen's University iz Kanade.