{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


18 porodica dobilo ključeve novoizgrađenih stanova

S
30.9.2010. u 16:16
0
1
18 porodica dobilo ključeve novoizgrađenih stanova
0
18 porodica dobilo ključeve novoizgrađenih stanova
Svečanom dodjelom ključeva danas je još 18 porodica iz reda boračke populacije postalo vlasnicima novoizgrađenih stanova na lokalitetu Rosulje u Vogošći. Stanove im je obezbijedilo Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca.
Ovo ministarstvo osiguralo je oko 10 miliona KM za kupovinu 112 stanova pripadnicima boračke populacije od ukupno 346 stanova koliko ih se planira izgraditi za pomenutu populaciju i mlade na ovom lokalitetu.

“Ovo je jedan od najznačajnijih projekata Kantona Sarajevo čijom realizacijom je od 2000.godine, kada je započet, pa do danas izgrađeno 610 stanova i useljeno 575 porodica pripadnika boračke populacije sa područja Kantona Sarajevo”, istakao je ministar za boračka pitanja Hajrudin Ibrahimović.

O značaju i veličini projekta stambenog zbrinjavanja boračke populacije KS govorio je i predsjedavajući Skupštine Denis Zvizdić, te dodao: “Uvijek ćemo štiti dostojanstvo boračke populacije, i ova današnja aktivnost je za mene događaj dana, jer predstavlja nastavak izuzetno značajnog projekta, a ujedno je i pokazatelj našeg istinskog poštovanja i respekta prema Vama.”

Pored ministra Ibrahimovića, ključeve vlasnicima stanova i prigodne poklon pakete naizmjenično su dodjeljivali i predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić, ministar za stambenu politiku KS Čedomir Lukić i načelnik Općine Vogošća Asim Sarajlić.

Sreću da danas po prvi put otvore vrata svog stana dočekali su roditelji šehida i poginulih boraca: Alma Neretljak, Nefa Kalabušić, Ajkuna Vilić, Fata Ahmethodžić, Hankija Pašić, Razija Halilović, Ifeta Avdić, Ramiza i Suljo Mašić, Selva Čehajić, Rukija Alić; ratni vojni invalidi i ratni vojni invalidi – radno nesposobni: Rifet Suturović, Haris Mešić, Meho Hodžić, Elvedin Fišo, Šefkija Hukara, Irfan Deljković i Fadil Durić, te supruga ratnog vojnog invalida Habiba Imamović.

Uz iskrene česitike, ministar za stambenu politiku KS Čedomir Lukić je zaželio svim korisnicima da činom useljenja u nove stanove započne njhova ljepša budućnost.

Većina budućih vlasnika bila je vidno ganuta zbog useljena u nove stanove, te su sa suzama u očima zahvalili Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo što ih nisu zaboravili, a samim time ni njihove članove porodica koji su dali svoje živote za našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Radovi na izgradnji ovih stanova, čiji je investitor Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, a izvođači radova su GTP “Prograd” iz Žepča i GP “Engra”, počeli su u januaru 2009. godine. Do danas je od 346 izgrađeno 160 stanova kroz fazne gradnje nizova 1, 2, 3A i 3B.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: