{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


18 općina povećalo šanse za ruralni razvoj

F
4.1.2013. u 11:02
5
1
18 općina povećalo šanse za ruralni razvoj
5
18 općina povećalo šanse za ruralni razvoj
Zahvaljujući radionicama za pisanje prijedloga projekta, koje je finansirala USAID/Sida FARMA, a na terenu realizovao ACED, 18 općina iz Bosne i Hercegovine dobilo je educiran kadar za pisanje projekata prema raznim fondovima i institucijama.
Radi se o 35 žena iz 23 različita udruženja koje su krajem decembra 2012. godine prošle kroz radionice održane u Banjoj Luci i na Palama, saopćeno je iz Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj (ACED).

Cilj ove obuke bio je da se žene iz ruralnih područja upoznaju o zahtjevima donatora i osposobe za pisanje projekata prema donatorima i drugim dostupnim fondovima.

Već postoji određeni broj programa za podršku ruralnom razvoju u BiH, ali se ta sredstva, nažalost, nedovoljno koriste zbog neposjedovanja vještina za pripremu kvalitetnih projekata.

Učesnice radionica su bile sa područja općina Srebrenica, Bratunac, Tuzla, Vlasenica, Foča, Istočno Sarajevo, Han-Pijesak, Prnjavor, Banja Luka, Čelinac, Nevesinje, Jezero, Doboj, Trebinje, Trnovo, Sokolac, Milići i Visoko.

U predstojećem periodu predviđeno je da ACED intenzivno sarađuje sa svim uspješnim polaznicama radionica da bi se njihove ideje pretočile u konkretne prijedloge projekata te uputile ka postojećim programima podrške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: