{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


18 općina povećalo šanse za ruralni razvoj

F
4.1.2013. u 11:02
5
1
18 općina povećalo šanse za ruralni razvoj
5
18 općina povećalo šanse za ruralni razvoj
Zahvaljujući radionicama za pisanje prijedloga projekta, koje je finansirala USAID/Sida FARMA, a na terenu realizovao ACED, 18 općina iz Bosne i Hercegovine dobilo je educiran kadar za pisanje projekata prema raznim fondovima i institucijama.
Radi se o 35 žena iz 23 različita udruženja koje su krajem decembra 2012. godine prošle kroz radionice održane u Banjoj Luci i na Palama, saopćeno je iz Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj (ACED).

Cilj ove obuke bio je da se žene iz ruralnih područja upoznaju o zahtjevima donatora i osposobe za pisanje projekata prema donatorima i drugim dostupnim fondovima.

Već postoji određeni broj programa za podršku ruralnom razvoju u BiH, ali se ta sredstva, nažalost, nedovoljno koriste zbog neposjedovanja vještina za pripremu kvalitetnih projekata.

Učesnice radionica su bile sa područja općina Srebrenica, Bratunac, Tuzla, Vlasenica, Foča, Istočno Sarajevo, Han-Pijesak, Prnjavor, Banja Luka, Čelinac, Nevesinje, Jezero, Doboj, Trebinje, Trnovo, Sokolac, Milići i Visoko.

U predstojećem periodu predviđeno je da ACED intenzivno sarađuje sa svim uspješnim polaznicama radionica da bi se njihove ideje pretočile u konkretne prijedloge projekata te uputile ka postojećim programima podrške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: