Donacija iz Amsterdama
0

18 novih tramvaja stiže u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Prvi tramvaji tipa G9/10 koje je sarajevskom javnom gradskom preduzeću donirala firma GVB iz Amsterdama bit će isporučeni krajem naredne sedmice, saopćeno je iz GRAS-a.

"Naime, gradsko saobraćajno preduzeće GVB iz Amsterdama doniralo je preduzeću GRAS 18 tramvaja, što je donacija od velikog značaja za građane Sarajeva. Tramvaji su trodjelni, izuzetno kvalitetni, proizvedeni su osamdesetih godina, a sigurno će se koristiti duži niz godina", navodi se iz GRAS-a.

Vozila su opremljena savremenom opremom koju možemo vidjeti kod modernih evropskih tramvaja: moderna i udobna sjedišta, protuklizni pod, zvučni sistem za obavještenja putnika, digitalna kamera za video nadzor, rukohvati od nehrđajućeg čelika.

Za transport tramvaja zadužena je firma "MALCom". Tramvaji će biti transportovani željeznicom, a prije isporuke bit će urađen i generalni servis tramvaja.

'Ovom donacijom ćemo svakako biti u mogućnosti i kvalitetom i kapacitetima poboljšati naše usluge u tramvajskom saobraćaju. Realizacijom ovog projekta građani Kantona Sarajevo dobiće komforniji, udobniji i u svakom slučaju kvalitetniji tramvajski prevoz što je i osnovni cilj naše poslovne politike', poručuju iz GRAS-a.