Mostar
0

16-godišnjak ozlijeđen u sukobu učenika

FENA
Policija radi na identifikaciji osoba koje su sudjelovale u jučerašnjoj tučnjavi učenika prometne i mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru, u kojoj je 16- godišnji Azer Medić lakše ozlijeđen.

Po riječima glasnogovornika MUP-a HNK-a, Srećka Bošnjaka, u tučnjavi je sudjelovao veći broj osoba, a do sada je identificirano njih pet, od kojih su četiri maloljetnici, a jedna punoljetna osoba.

Potvrdio je da je uhićena jedna punoljetna muška osoba inicijala G.G., te da je ista privedena u policiju na kriminalističku obradu.

Bošnjak nije mogao kazati da li je ta osoba danas puštena na slobodu.

Glasnogovornik MUP-a istaknuo je da pojačano prisustvo policije na mostarskim ulicama nije samo rezultat eskalacije maloljetničke delikvencije, već dio policijske akcije "Udar", koja se upravo fokusira na rješavanje tog problema, sve prisutnijeg u gradu na Neretvi.

Nakon jučerašnjeg incidenta, MUP HNK-a održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je ravnatelj policije HNK-a Himzo Đonko pozvao sve odgovorne strane da se uključe u rješavanje maloljetničke delikvencije

"Policija je, na žalost, jedina institucija koja se bavi maloljetnim osobama. Od škola, drugih institucija, vladinih i nevladinih organizacija, nitko ne vodi brigu o maloljetnicima, a posebno se to odnosi na roditelje. Ovo su stvari u koje se treba još neko uključiti i mi konačno moramo otvoriti taj problem", kazao je Đonko.