{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


16 dana aktivizma protiv gender nasilja

S
28.11.2005. u 18:07
0
0
16 dana aktivizma protiv gender nasilja
0
16 dana aktivizma protiv gender nasilja
16 dana aktivizma protiv gender (rod/spol) nasilja je međunarodna kampanja koja se odvija u periodu između 25. novembra i 10. decembra kako bi se simbolično povezalo nasilje nad ženama i ljudska prava, a sa posebnim akcentom na činjenicu da je nasilje nad ženama ozibljno krivično djelo.
Ovoj kampanji i ove godine se pridružila BiH u organizaciji fondacije CURE.

CURE su aktivisti i aktivistkinje koji/e svojim dugogodišnjim djelovanjem u različitim nevladinim i drugim organizacijama zagovaraju promjene i javno govore o povredama i kršenju ljudskih prava, volonterke i volonteri koji se bore protiv nasilja, educiraju, osnažuju i animiraju građanstvo na aktivno djelovanje ka promjenama, u cilju dostizanja kritične mase u BiH društvu koja će promovirati pozitivne društvene vrijednosti, ali i bilo koje druge osobe koje svojim radom promoviraju jednakopravnost u BiH.

Pridruzite se CURAMA u radionicama trbušnog, savremenog plesa i žongliranja, DJ workshop-u za djevojke, bh sevdah jam session sa Damirom Imamovićem i Jelenom Milušić, pozorišnom treningu, uličnoj akciji: hrana, ne bombe, projekcijama aktivističkih filmova: feministički, mirovni, umjetnički, javnim dijalozima.

Više o 16 dana aktivizma u BiH možete saznati na www.fondacijacure.org gdje se nalazi i kalendar aktivnosti za sve dane. Utorak 29.11 - čajanka uz razgovor o temi žene i politika – ka državnim izborima 2006 (Kino Bosna-19h), uz prisustvo žena iz svijeta politike, biznisa i medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: