BiH
0

15 autobusa sa radnicima Krivaje jutros u 8 sati krenulo u Sarajevo na proteste

FENA
Radnici Industrijskog preduzeća Krivaja koji su Odlukom Štrajkačkog odbora i Sindikata prekjučer odmrznuli generalni štrajk, jutros su u 8 sati, sa 15 autobusa krenuli prema Sarajevu, gdje će s početkom u 10 sati početi mirne proteste ispred zgrade Vlade FBiH.

«Nismo imali nikakve kontakte sa prestavnicima većinskog vlasnika, odnosno Vlade FBiH i naša odluka da će protesti trajati sve dok ne dobijemo čvrste garancije da će Vlada ispuniti obećanja koja su nam njeni predstavnici dali prilikom prošlosedmičnog potpisivanja Protokola, ostaje na snazi. Iz Sarajeva nećemo ići dok se nešto ne riješi u korist budućnosti Krivaje, njenih 2.400 radnika i njihovih 15.000 članova porodica», izjavio jutros Feni, Ferid Balić, predsjednik Štrajkačkog odbora IP Krivaja.

Sindikat i Štrajkački odbor Krivaje nezadovljni su jer blizu 500 radnika nije dobilo obećane plate, nije otvoren transakcijski račun i kako stoji u jučerašnjem saopćenju, nisu osigurane dovoljne količine repromaterijala za normalan rad Krivajinih pogona.