{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


140 djece iz Srebrenice će pred papom Franjom pjevati pjesmu "Love People"

F
4.6.2015. u 15:09
12
77
140 djece iz Srebrenice će pred papom Franjom pjevati pjesmu "Love People"
12
140 djece iz Srebrenice će pred papom Franjom pjevati pjesmu "Love People"
Papu Franju vole i djeca (Foto: EPA)
Djeca iz Srebrenice, njih 140, pjevat će pjesmu "Love People" u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II" u subotu pred papom Franjom.
Time će poslati poruku mira, prijateljstva i zajedništva.

Pjesma "Love People" je nastala prošle godine, kao odgovor na katastrofalne poplave koje su zadesile zemlje u regionu.

Na inicijativu djece, napisana je, snimljena i objavljena pjesma, i prikupila je dovoljno sredstava za obnovu muzičkih škola u nastradalim područjima.

Ismar Porić, koordinator hora Superar, je istakao da su pjesmu čuli organizatori papinog dolaska u Sarajevo, te da su u njoj prepoznali poruke mira, ljubavi i prijateljstva, nakon čega su odlučili da uključe nastup hora "Superar" u službeni dio programa papine posjete.

"Moram reći da stvarno zvuči nevjerovatno da djeca različitih nacionalnosti pjevaju pred vrhovnim katoličkim poglavarom. Djeca su jako uzbuđena i vježbamo svakog dana. Želimo pokazati svijetu šta srebrenička djeca mogu uraditi, kao i da ovdje postoje mnoge pozitivne stvari", kazao je Porić.

Superar iz Srebrenice je evropski pokret zahvaljujući kojem djeca uče o važnosti i ljepoti zajedničkog muziciranja i stvaranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: