Nakon akcije "Gradina 3"
0

14. osumnjičeni saslušan kao svjedok i pušten kući

SRNA
U Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske (RS) u toku je saslušanje 13 lica koja su uhapšena u jučerašnjoj policijskoj akciji "Gradina 3", dok je 14. privedeni Miroslav Petković saslušan u svojstvu svjedoka nakon čega je pušten kući, potvrdila je Srni portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

U prostorijama Tužilaštva u toku je saslušanje Dražena Đokića, Davida Maslića, Bakira Mulaosmanovića, Nenada Kršića, Enesa Aličića, Marija Marića, Neđe Stojanovića, Alena Dolamića, Nihada Hodžića, Darka Pavlovića, Zorana Živkovića, Mirsada Bešića i Duška Pajića.

Po završetku saslušanja, naglasila je Tojagićeva, biće poznato koja lica će ići u pritvor, odnosno protiv kojih lica će tužilac staviti prijedlog za određivanje pritvora.

U akciji ''Gradina tri'', koja je provedena po nalogu Specijalnog tužilaštva RS i Okružnog tužilaštva Doboj, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS, federalnog MUP-a i policije Brčko Distrikta, slobode je lišeno 35 lica i pretreseno je 70 lokacija na području RS, FBiH i Brčko Distrikta.

Zaplijenjeno je oko sedam kilograma skanka, po 100 grama heroina i spida, 200 komada tableta ekstazi, više specijalnih vaga za mjerenje narkotika, 15 automatskih pušaka, pet pištolja, veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, telefona, sim kartica i novca.