{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


13 NVO protiv "Queer Sarajevo Festivala"

S
Sarajevo-x.com
24.9.2008. u 20:31
0
83
13 NVO protiv "Queer Sarajevo Festivala"
0
13 NVO protiv "Queer Sarajevo Festivala"
13 nevladinih organizacija (NVO) danas se javno oglasilo povodom organizacije Queer Sarajevo Festivala, čije saopštenje prenosimo u cijelosti.
"Dole potpisani ovim putem preuzimaju svoju moralnu odgovornost u društvu i izražavaju svoje nezadovoljstvo i protivljenje u vezi sa organiziranjem tzv. 'Queer Festivala' koji je planiran krajem ovog mjeseca.

Današnje bosanskohercegovačko društvo opterećeno je raznim problemima. Pored nezaposlenosti, neimaštine i nedostatka moralnih načela, našem društvu nameću se prividni problemi zaogrnuti plaštom ljudskih prava i ravnopravnosti. Skrnaveći značaj i pojam ljudskog prava mnoge grupe pokušavaju zašitititi svoje nemoralne radnje. Organizatori i predstavnici Queera već dovoljno opterećenom bosanskohercegovačkom društvu nameću još jednu vrstu razvrata i nemorala pod imenom: homoseksualizam.

Alkohol, droga, prostitucija, nasilje u porodici putem održavanja 'Queer Festivala' na mala vrata treba da dobije još jednog saveznika. Navedeni poroci su u velikoj mjeri uništili naše porodice, unazadili natalitet, pa treba li da se to sada nastavi i promicanjem istospolnih zajednica za koje je nauka dokazala da su neprirodne i da su izvor najzaraznijih bolesti???

Dole potpisane organizacije zalažu se i zalagaće se za pozitivne vrijednosti u društvu, a boriće se protiv svake vrste zla, nemorala, razvrata i uništavanja porodica. Ljudska prava su univerzalna, pa smatramo da i mi imamo ljudsko pravo odgajati našu djecu u normalnom i zdravom društvu i učiti ih svim moralnim vrijednostima čovječanstva, što homoseksualizam ni u kojem slučaju nije.

S poštovanjem,

Omladinsko udruženje TEMPO
Asocijacije studenata studentskih domova
Udruženje MLADI MUSLIMANI
Omladinski kulturni centar ATIS
Udruženje građana HORIZONT
Asocijacija studenata SAHWA
Udruženje Bošnjakinja SUMEJJA
Džemat Ekonomskog fakulteta Sarajevo
Udruženje građana SVITANJE
Asocijacija studenata MODUS
Ženska edukaciona organizacija KEWSER
Omladinsko udruženje OMLADINSKI KRUG
Asocijacija studenata SarajBosna".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: