Grad Sarajevo izdvaja
0

120.000 KM za ledenu plohu u Zetri

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas su potpisali Ugovor o realizaciji projekta postavljanja, održavanja i korištenja ledene piohe u olimpijskoj dvorani Zetra.

"Ove godine idemo ranije s pripremama za postavljanje ledene plohe u Zetri radi programskih priprema za obilježavanje 25. godišnjice sarajevske Olimpijade. Tako ćemo period klizanja u Zetri produžiti do 19. februara, odnosno završetka programa obilježavanja ZOI. Grad Sarajevo je ove godine izdvojio 120.000 KM za postavljanje ledene plohe", istaknula je gradonačelnica Borovac.

Grad Sarajevo je osigurao četiri besplatna termina dnevno u prijepodnevnim i popodnevnim satima.

Direktor "ZOI '84" Nedžad Ajnadžić uručio je gradonačelnici Zlatnu značku Zimskih olimpijskih igara za doprinos Grada Sarajeva važnim projektima ovog preduzeća među kojima je ledena ploha u Zetri.

"Klizanje je naša komparativna prednost za mlade ljude i mi tu šansu moramo iskoristiti. Planiramo i određene programe na ledu što će svakako biti iznenađenje posebno za mlade Sarajeva", rekao je Ajnadžić.