U centru Sarajeva
0

12 kafića bez dozvole za ljetne bašte

Sarajevo-x.com
Foto: sonar.ba
Foto: sonar.ba
Nakon što je istekao rok dat vlasnicima odnosno korisnicima ljetnih bašti uz ugostiteljske objekte da predaju zahtjev za zauzimanje javne površine nadležnoj službi, inspektori Općine Centar su, tokom prve polovine augusta, na užem području ove općine evidentirali 54 ugostiteljska objekta koji zauzimaju javnu površinu sa ljetnim baštama.

Za sada je Služba donijela 12 rješenja za uklanjanje koja su uručena vlasnicima ljetnih bašti u kojem je dat rok od dva dana vlasnicima/korisnicima da sami uklone bespravno postavljene ljetne bašte.

Ukoliko to ne urade u narednom periodu Služba će donijeti zaključke o dozvoli izvršenja, što podrazumjeva prinudno uklanjanje nelegalno postavljenih bašti. Radi se o slijedećim ugostiteljskim objektima: "Dino Company" (Mis Irbina 10), "Korner" (Mis Irbina 12), "Fellini" (Branilaca Sarajeva 5), "Von Habsburg" (Branilaca Sarajeva 13), "Gemini" (Šenoina do 16), "Fast Food" (Maršala Tita 54-dvorište), "Slick" (Maršala Tita 54-dvorište), "Le Passage" (Maršala Tita 54-dvorište), "Ribica" (Kaptol do 5), "Flamingo" (Kaptol 4), "Arena" (Zaima Šarca 38) i "AŠK" (Radićeva 4b).

Također će ova Služba strogo kontrolisati rokove važenja odobrenja za zauzimanje javne površine izdati ugostiteljskim objektima sa područja Centra. Treba napomenuti da su inicijativu za uklanjanje nelegalno postavljenih ljetnih bašti, između ostalih, dali i vlasnici ugostiteljskih objekata koji imaju obezbjeđene odgovarajuće dozvole. Kako je najavljeno akciju uklanjanje bespravno postavljenih bašti na području Centar biće nastavljeno i u narednom periodu, saopćeno je iz Općine Centar.