{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


115.000 KM za prevenciju narkomanije

F
14.4.2009. u 16:08
0
3
115.000 KM za prevenciju narkomanije
0
115.000 KM za prevenciju narkomanije
Za realizaciju Programa prevencije narkomanije na području općine Novi Grad Sarajevo u budžetu Općine za 2009. planirano je 115.000 KM.
U nastojanju smanjenja broja ovisnika konzumiranja droga u ovoj godini Interresorni tim je odlučio da u skladu s propisima obaveznih dokumenata koje traži Evropska asocijacija gradova u borbi protiv zloupotrebe droga (ECAD) pristupi i otvaranju kancelarije za provođenje prevencije narkomanije za čiji rad će biti angažirani volonteri educirani za tu oblast, kaže se u saopćenju Općine Novi Grad.

U okviru Programa prevencije narkomanije planirano je više aktivnosti, kao što su škola odgovornog roditeljstva i pilot-projekt pod nazivim "Radost druženja", koji će pokušati iznaći najkvalitetniji model prevazilaženja sve izraženijeg problema agresivnog ponašanja djece predškolskog i školskog uzrasta.

Pored toga bit će organizirane tri manifestacije s akcentom na razvijanju, ali i afirmaciji kreativnih sposobnosti učenika, kao što su biciklijada, stvaralaštvo mladih građana i 'dan za pozorište' kojim će se omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola da, uz svoje nastavnike, mogu jednom mjesečno odgledati predstavu za djecu.

Općina Novi Grad Sarajevo pristupila je članstvu Evropske asocijacije gradova u borbi protiv zloupotrebe droga ( ECAD) još 2003. godine. ECAD okuplja 270 gradova iz 27 zemalja i sjedište mu je u Štokholmu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: