{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


113. rođendan Doma Bjelave u znaku sjećanja na Amira Zelića

16.1.2013. u 16:59
2
113. rođendan Doma Bjelave u znaku sjećanja na Amira Zelića
2
Stotinu trinaest godina s osjećajem topline i ljubavi o djeci bez roditeljskog staranja brinu se uposlenici Doma Bjelave. Svoj rođendan danas su obilježili priredbom u kojoj su pjevali, plesali, recitovali i glumili, ali i s tugom spominjali preminulog direktora Amira Zelića, čovjeka koji je protekle dvije decenije hrabro borio i zalagao za djecu u ovom domu.
"Bio je dobar čovjek, čista duša. Živio je za ovaj dom i ovu djecu", kazao je v. d. direktora Saudin Đurđević poručivši da plemeniti ljudi ne umiru sve dok žive sjećanja na njih i njihova djela, a djela koja su ostala iza rahmetli Zelića su velika i ostat će da govore o njemu.

Na današnjoj svečanosti, Đurđević se zahvalio svim prijateljima i institucijama bez kojih Dom Bjelave ne bi mogao ispuniti svoju zadaću. Pohvalili su se i brojnim aktivnostima i posjetama u protekloj godini, kada su se sa djecom družili Edin Džeko, Goran Bregović, Jelena Rozga, Miralem Pjanić, Eldin Huseinbegović, Nenad Marković... Putovali su u Italiju, Grčku, Mađarsku, bili učesnici mnogih takmičenja, Kid's Festivala, Dječije nedjelje, bili u kinu, Pionirskoj dolini, na bazenima, školi jahanja, paintballu, a u samom domu organizovali razne priredbe, radionice i drugo. Posebnu zahvalu uputili su Naidi Kurdiji.

Đurđević je svim gostima koji su danas posjetili Dom ispričao priču koja, kako kaže, oslikava napore u radu njega i njegovih kolega:

"Bio jednom jedan stari čovjek koji je svakog jutra šetao morskom plažom. Jednog dana ugledao je dječaka koji je podigao nešto i bacio u more. Kada ga je upitao šta radi, dječak je rekao da baca zvijezde nazad u more jer je oseka i sunce prži, pa će umrijeti. Starac mu je rekao: Ali mladiću plaža je duga kilometrima, to što radiš nema smisla, ne možeš ih sve spasiti. Dječak se podigao zvijezdu, bacio je u more i kazao: Ali za ovu zvijezdu ima smisla".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: