{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


105. motorizovana brigada dobija spomen-park

S
4.9.2009. u 10:31
0
10
105. motorizovana brigada dobija spomen-park
0
105. motorizovana brigada dobija spomen-park
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević posjetio je gradilište na Grdonju, gdje se izvodi sanacija, adaptacija i revitalizacija objekta Mala kula, u okviru budućeg spomen-parka 105. motorizovane brigade - projekat za koji je iz budžeta Općine za 2009. godinu izdvojeno 150.000 KM.
Načelnik Bećirević je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, koji prema planu trebaju biti završeni za 45-60 dana, kada će biti upriličeno svečano otvorenje.
Sva teška oštećenja objekta su već sanirana, a trenutno je u toku sanacija dijela fasade. Od iduće sedmice planirana je zamjena oštećenih kamenih blokova. Na krovu slijedi postavljanje greda i limene obloge. Što se unutrašnjih radova tiče, malterisanje je završeno, u toku je postavljanje vodovodnih cijevi, te slijedi ugradnja instalacija grijanja.

U prizemlju Kule će se nalaziti prostorija za muzejske postavke, spomen-soba 105. motorizovane brigade. Prema idejnom projektu, uz spomen sobu u prizemlju planirano je postavljanje info-pulta i prodavnice sa suvenirima, te jedne manje kancelarije. Na spratu će se nalaziti mala kuhinja i kancelarija. Projektom revitalizacije je predviđeno da se na toj etaži ustakli balkon odakle bi posjetioci imali odličan pogled na Sarajevo. Natkriveni prostor bi služio kao kafe-bar, što bi omogućilo ekonomsku održivost objekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: