{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


100 godina SDP-a BiH

S
4.7.2009. u 15:14
0
16
100 godina SDP-a BiH
0
100 godina SDP-a BiH
Danas je u Sarajevu održana Svečana sjednica Glavnog odbora SDP BiH povodom obilježavanja 100 godina postojanja Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.
Na svečanoj sjednici uvodna izlaganja su podnijeli Predsjednik SDP-a, dr Zlatko Lagumdžija, i Potpredsjednik SDP-a i član Predsjednistva BiH, Željko Komšić. Tim povodom napravljen je i kratki dokumentarni film koji je hronološki, od osnivanja Socijaldemokratske stranke 1909. godine do danas, prikazao 100 godina postojanja SDP-a i djelovanja u BiH.Nakon svečane, održan je nastavak druge, te treća sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj je ključna rasprava vođena oko socijalno-ekonomske krize u BiH i odgovoru SDP-a na istu. Tim povodom, Savjet za ekonomski razvoj SDP-a, na čelu sa Antom Domazetom, je prezentirao dokument "Osnovne smjernice za djelovanje SDP-a na prevazilaženju recesije i postizanju socijalno-ekonomskog razvoja u BiH". U okviru ovog dokumenta nalazi se i 5 grupa mjera za suprostavljanje recesiji i podržavanje razvoja u BiH. Radi se o mjerama za postizanje makroekonomske stabilnosti, za poboljšanje efekata ekonomskih odnosa sa inostranstvom, za poticanje domaće tražnje, za poticanje zaposlenosti i unaprjeđenje poslovnog ambijenta.

Glavni odbor je pozdravio odluku Vijeća za implementaciju mira u BiH kojom se do daljnjeg omogućuje ostanak OHR-a u našoj zemlji, tačnije sve dok ne budu ispunjeni svi, javnosti poznati, uslovi za zatvaranje ove kancelarije.

Glavni odbor je jednoglasnom odlukom isključio iz članstva SDP-a Refika Ahmedinovića zbog nedoličnog i neprimjerenog ponašanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: