Ubistvo u Beogradu
3

Azra Šabanović će uskoro biti izručena Srbiji zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Eskobara

S. Š.
Donijeto je rješenje o Azrinoj ekstradiciji
Donijeto je rješenje o Azrinoj ekstradiciji
Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje o ekstradiciji Azre Šabanović zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar, potvrđeno je za Klix.ba.
Rješenje o izručenju Srbiji je već donijeto, međutim tačan datum kada bi Azra Šabanović mogla biti prebačena u Srbiju za sada nije poznat.

Podsjetit ćemo, policijski službenici MUP-a KS su 15. marta ove godine uhapsili 22-godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Eskobara u Srbiji.

Ranko Eskobar je ubijen devetog marta u mjestu Rušanj u Srbiji i označen je kao jedan od vođa nikšićkog klana i čovjek blizak "škaljarcima" i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su jedna maloljetnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubistvo trebali da budu nagrađeni od strane "kavčana".

Prema ranijim saznanjima beogradskog lista Kurir, njih dvije su, zajedno sa odbjeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

Osim Azre, u Bijeljini je u martu uhapšen i Marko Pjanović zbog sumnje da je također učestvovao u likvidaciji Ranka Eskobara.

"Azra i Marko, koji su u ljubavnoj vezi, su se pretvarali da su kupci automobila, pošto je žrtva prodavala kola. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani kupci, navodno dogovorili su kupovinu Volkswagena. Sutradan su u zakazano vrijeme za kupoprodaju, na pumpu umjesto njih dvoje, došli egzekutori", ranije su saznanja.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Suda BiH, Pjanović je četvrtog jula iz BiH izručen Srbiji. Pjanovića su, podsjetit ćemo, 15. marta uhapsili Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a.

Uhapšen je nakon što su pripadnici MUP-a RS-a tragali su za Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je MUP Srbije raspisao Interpolovu međunarodnu potjernicu zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića devetog marta u Beogradu.

Pjanović se sada nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora u beogradu, a očekuje se da ga sasluša zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage.