{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arinc se susreo sa djevojčicom Aminom kojoj je pomogao da ode na liječenje u Tursku

A
24.10.2013. u 19:57
0
3
Arinc se susreo sa djevojčicom Aminom kojoj je pomogao da ode na liječenje u Tursku
0
Zamjenik premijera Republike Turske Bulent Arinc susreo se danas u Zenici sa djevojčicom Aminom Dilaver, kojoj je u februaru ove godine pomogao da ode na liječenje u Tursku
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Tokom posjete Zenici u februaru 2013. godine, Arinc je posjetio djevojčicu Aminu, koja je prošle godine doživjela moždani udar i izljev krvi u mozak, te je hitno operisana. Amina je izgubila sluh na jedno uho, dok na drugo uz pomoć slušnog aparatića čuje 30 posto.

Zamjenik turskog premijera obećao je tada pomoć djevojčici, a svoje obećanje je ispunio nakon 15 dana, te je Amina otišla u Istanbul u bolnicu Acibadem, gdje je i operisana. Njen oporavak uspješno traje, a djevojčica je sa ocem Mirnesom i majkom Sanelom danas razgovarala s Arincom u hotelu Zenica, tokom njegove ponovne posjete Zenici.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Vidjevši Aminu, Arinc nije mogao sakriti zadovoljstvo, te je istakao kako mu je veoma drago čuti da je djevojčica uspješno operisana i da se oporavlja.

Amina i roditelji su se od srca zahvalili zamjeniku turskog premijera na pruženoj podršci u njihovim najtežim trenucima, dok je Arinc dodao da je tu za njih ukoliko im bude opet potrebno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: