|

Agencija za lijekove potvrdila: Ranid siguran za upotrebu

Agencija za lijekove potvrdila: Ranid siguran za upotrebu
303
Klix.ba
16.10.2019. u 17:04
11
komentara
303

dijeljenja
Agencija za lijekove potvrdila: Ranid siguran za upotrebu
Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH potvrdila je da je lijek RANID bh. proizvođača ZADA Pharmaceuticals siguran za upotrebu, te da ne sadrži spornu suspstancu zbog koje su slični lijekovi za liječenje želučanih tegoba drugih proizvođača nedavno povučeni sa tržišta i zabranjeni za upotrebu.
"U ovim trenucima ponovo imamo priliku potvrditi ZADA kvalitet i sigurnost jer je naš preparat Ranid (ranitidin) siguran za upotrebu, odnosno bez navedenog spornog onečišćenja", saopćili su iz ove farmaceutske kuće.Ovo nije prvi put da su se ZADA lijekovi pokazali sigurnima.

Početkom jula 2018. godine bili smo svjedoci povlačenja sa tržišta lijekova sa aktivnom supstancom valsartan, proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceuticals Co. Ltd. Jedina farmaceutska kuća u BiH koja nije imala spornu aktivnu supstancu bila je ZADA Pharmaceuticals."To je potvrdilo naš kvalitet i ispravnost preparata Atenzio (valsartan) i Atenzio Plus (valsartan+hidrohlorotiazid) te njihovu sigurnu upotrebu. Oba ova dešavanja samo su dodatna potvrda da ZADA Pharmaceuticals ima izuzetno kvalitetne lijekove na tržištu BiH, koji su bez dvojbe sigurni i učinkoviti za pacijente. Naš kvalitet potvrdile su i potvrđuju Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBiH) i Evropska agencija za lijekove (EMA) kao vrhovna tijela u BiH i Evropi za kontrolu i nadzor nad lijekovima. ZADA Pharmaceuticals proizvodi sve lijekove i dodatke prehrani isključivo od aktivnih supstanci certificiranih i provjerenih dobavljača. Sa iznimnim ponosom ističemo naš kvalitet te i u budućnosti osiguravamo samo provjerene i sigurne lijekove za naše potrošače – to je imperativ našeg poslovanja", poručuju iz ove farmaceutske kuće.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...