|

Zvijezde za Matu Parlova i Blanku Vlašić

Zvijezde za Matu Parlova i Blanku Vlašić
0
F
FENA
13.11.2008. u 17:53
0
komentara
0

dijeljenja
Zvijezde za Matu Parlova i Blanku Vlašić
Zvijezde posvećene sportašima Blanki Vlašić i Mati Parlovu otkrivene su danas u "Hrvatskoj ulici slavnih" uz opatijsko kupalište Slatina.
Blanka Vlašić je osobno otkrila svoju zvijezdu u društvu oca Joška i brata Marina, dok su Parlovljevu zvijezdu otkrili njegova udovica Laura Parlov, kći Mira i njegov najbolji prijatelj Aldo Kantaruti.

Blanka i Mate su svojim osobitim sportskim rezultatima promovirali Hrvatsku u svijetu zbog čega su bili nominirani od strane Komisije za nominacije, a javnost im je dala najveći broj glasova.

Unatoč jakoj kiši u središte grada je došlo mnogo Opatijaca odajući tako Blanki Vlašić, ali i Mati Parlovu priznanje za njihove sportske uspjehe. U "Hrvatskoj ulici slavnih" sada su 32 zvijezde s imenima slavnih i uglednih.

Blanka je jedna od najboljih svjetskih atletičarki. Na nedavnim olimpijskim igrama u Pekingu osvojila je srebrnu medalju u skoku u vis, na EP u Valenciji je bila zlatna, baš kao i na SP-u u Osaki prošle godine. S preskočenih 207 centimetara vlasnica je drugog najboljeg rezultata svih vremena.

Mate Parlov je u karijeri boksao u 310 susreta te izgubio samo 13 puta. Dvostruki je prvak Europe te svjetski prvak. Osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Muenchenu a u profesionalnoj karijeri je postao svjetski prvak u poluteškoj kategoriji. Proglašen je još za života najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.