David Haye za GQ
0

"Znam da imam 'staklenu bradu'"

Totalsport
David Haye
David Haye
U razgovoru za magazin GQ britanski je bokser David Haye (29), svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBA verziji, priznao da teško podnosi precizne udarce i da lako pada.

"Oduvijek imam sumnjivu bradu, imaju je svi oni koji su padali u ringu", rekao je u intervjuu borac koji se doima najlegitimnijim ugroziti teškašku hegemoniju ukrajinske braće Kličko.

Imidž "staklene brade" Hayea prati od 2004. godine, kada ga je preciznim udarcem nokautirao 40-godišnji sunarodnjak Carl Thompson.

"Izuzev te borbe, nikad nisam nisam bio na podu duže od osam sekundi. Bokser danas može utrenirati izdržljivost na nogama."

Rekao je da ga je borba s Thompsonom sasvim promijenila.

"Tada sam shvatio da se samo s talentom ne može daleko. Prije tog meča dobio sam deset borbi prekidom. Nakon takve serije ne da vam se trenirati, osjećate da ste dovoljno dobri. Nakon tog meča imam veću glad za treningom."

Prva borba aktuelnog svjetskog prvaka po WBA-verziji očekuje u maju protiv bivšega svjetskog prvaka, Amerikanca Johna Ruiza. Nakon toga moguće će se boriti s jednim od dvojice Klička.