Kvalifikacije za EP
52

Zmajevi obavili posljednji trening uoči Finske, svi igrači spremni za utakmicu

Piše: N. K.
Foto: H.B./Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u gostima protiv Finske, a izabranici selektora Roberta Prosinečkog odradili su posljednji trening uoči susreta, javlja reporter portala Klix.ba iz Tamperea.
Problema s povredama nije bilo, igrači su bili odlično raspoloženi, a prema riječima Prosinečkog i kapitena Edina Džeke, svi se nadaju pobjedi u ovoj izuzetno važnoj utakmici.

"Nisu slučajni rezultati koje su Finci ostvarili. Imaju dobar kolektiv, primaju jako malo golova. Sigurno nas očekuje teška utakmica. Koliko god da je neki hokej najvažniji u Finskoj, nogomet napreduje iz godine u godinu. Imaju dosta kvalitetnih igrača i neće nam biti lako. Mi znamo da nas pobjeda u Finskoj približava Evropskom prvenstvu", rekao je Prosinečki.

"Finci su odigrali jako dobro u Ligi nacija. Pratim nogomet na sve strane svijeta, tako sam upratio i Finsku, koja je bila u istoj grupi sa Grčkom. Bit će teško, Finska je tvrda ekipa, ne prima dosta golova, a za nas je jako bitno da budemo kompaktni, stojimo dobro nazad, a jedna šansa u nogometu dođe i njom se riješi utakmica. Nadam se da će tako biti za nas", poručio je Džeko.

Podsjetimo, utakmica između Finske i Bosne i Hercegovine igra se u subotu s početkom od 18:00 sati.