Prijem kod ministra
0

Zlatni bh. momci dobili ključeve novih prostorija

Sarajevo-x.com
U organizaciji Ministarstva kulture i sporta KS, danas su ministri Emir Hadžihafizbegović i Hajrudin Ibrahimović primili zlatne momke bosanskohrecegovačkog sporta - reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, povodom osvajanja prvog mjesta i zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u poljskom gradu Elblagu od 21. do 26. septembra ove godine.

"Čini mi se da nikada do sada niste bili ovako nadmoćni nad konkurencijom, što je rezultat prije svega ozbiljnog rada. Na put ste krenuli rezignirani i razočarani deložacijom vašeg saveza iz prostorija koje ste koristili. Tada sam obećao da će Ministarstvo kulture i sporta KS zajedno sa Vladom riješiti to pitanje do vašeg povratka iz Poljske. Sretan sam što vam danas mogu predati ključeve novih prostorija od 30 m² u centru Sarajeva na korištenje“, istakao je na početku prijema ministar Hadžihafizbegović i uručio ključeve ekonomu Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Dževadu Šabeti.

Dodao je i da će se finansiranje troškova koji će ubuduće nastati korištenjem ovih prostorija vršiti sa posebne budžetske pozicije u okviru Ministarstva kulture i sporta KS.

Današnji prijem je iskorišten da se reprezentativcima saopći da je sa pozicije pomenutog ministarstva izdvojeno i 20.000,00 KM za nagradu zbog postignutog uspjeha.

"Ovo su skromna sredstva spram uspjeha koji vi godinama postižete, ali su od srca otkinuta u ovom teškom recesijskom vremenu“, objasnio je ministar Hadžihafizbegović.

Kapiten Reprezentacije Sabahudin Delalić je, uz riječi zahvalnosti ministru Hadžihafizbegoviću i Ministarstvu kulture i sporta KS zbog njihove kontinuirane podrške, naveo da je samo u mandatu ovog ministra Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojilo 540.000 KM ili 80% svih sredstava kojima je finansiran rad Saveza, ali i nastupi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović je naglasio da se paralelno sa uspjesima koje postiže konstantno radi i na podmlađivanju selekcije, te tom prilikom istakao ime mladog igrača Mirzeta Durana, koji je zajedno sa Benizom Kadrićem prekomandovan u seniorsku reprezentativnu ekipu.

Čestitkama za postignuti uspjeh i osvojenu zlatnu medalju pridružio se i ministar za boračka pitanja Hajrudin Ibrahimović: "Vaš uspjeh je neprocjenjiv i on će se teško pravedno valorizirati od strane države, ali i svih nas koje ste zadužili. Ali jedno je sigurno, mi bosanskohercegovačke patriote smo ponosni na vas zbog vaših rezultata."