Snooker
30

Zlatan Fuka osvajač četvrtog kola Best of the Best lige u Bugojnu

Klix.ba
Zlatan Fuka
Zlatan Fuka
Četvrto kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige za diviziju Bugojno odigralo se proteklog vikenda u snooker&bilijar klubu "Desetka" u Bugojnu.

Kao i prethodna tri kola, ni ovaj put iznenađenja nisu izostala, pa su tako finalisti iz prošlog kola, Amel Fazlibegović i Elvis Čehajić, ispali već u prvom krugu, dok su sa druge strane debitanti Dino Kulaš i Irhad Ćeso igrali na zavidnom nivou.

Irhad Ćeso se odličnom igrom plasirao u finale uz samo dva izgubljena frejma, dok je Dino Kulaš u polufinalu protiv Zlatana Fuke promašio solidnu kuglu za finale, što je iskusni Zlatan znao kazniti. U finalu je Fuka slavio pobjedu od 3:1 nad Ćesom i pokazao da se trening i upornost itekako isplate. Ova pobjeda je Zlatanu obezbijedila trenutno prvo mjesto na tabeli.

Vjerujemo da ništa manje iznenađenja neće biti u tuzlanskim klubovima "Click" i "Billy Blues", gdje će se u subotu 19. januara igrati treće kolo Carlsberg snooker lige za ovu diviziju.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH/, kao i FB stranicu Snooker Organizacija BiH i FB stranice klubova.