Kick box
0

Zildžić se priprema za meč sa Strugarom

FENA
Treći međusobni ogled između svjetskog prvaka u kategoriji do 85,1 kg te izazivača Crnogoraca Ivana Strugar,održat će se 26. maja na gradskom stadionu u Podgorici, priopćeno je iz Kick box saveza BiH.

Dvojica boraca tri su se puta međusobno borili u zadnje dvije godine. U prvom je meču u Budvi Strugar bio bolji, no 9. svibnja prošle godine u tuzlanskom Mejdanu Zildžić je nokautom u četvrtoj rundi savladao Strugara i šampionski pojas vratio u svoju domovinu.

Treći međusobnog meča Salke Zildžića i Ivana Strugara već je dobio prefiks "konačni obračun", pa se organizator tog meča odlučio da borba bude održana na stadionu koji ima 13.000 sjedećih mjesta.

Cijeli će se spektakl moći pratiti uživo putem TV Hayat.

Završni dio priprema za obranu titule Salko Zildžić počeo je jučer na Vlašiću, a nakon što su liječničke pretrage pokazale da mu je željezo u krvi dostiglo zadovoljavajuću razinu. To nije bio slučaj i na prošlom Zildžićevom meču sa Strugarom, kada je bh. takmičar iz tih razloga imao ozbiljnih zdravstvenih problema, ali ipak smogao snage da pobjedi izuzetno kvalitetnog protivnika.

Pripremama za naredni meč rukovodit će već provjerena ekipa koju sačinjavaju Enver Habibović (kick box trener), Ismet Kavgić (trener bokserske tehnike) Mr. Muris Đug (trener za fizičku spremu) i Senad Mujkanović (menadžer).