Kick box
0

Zildžić otputovao u Podgoricu na meč sa Strugarom

FENA
Salko Zildžić
Salko Zildžić
Grupa navijača, prijatelja i članova obitelji Salke Zildžića i Igora Emkića, jutros je ispratila „Tom Cat team“, čijeg borca Salku Zildžića u utorak 26. maja u podgoričkoj dvorani „Morača“ očekuje meč sa crnogorcem Ivanom Strugarom za odbranu titule svjetskog prvaka u low kicku (kategorija do 85,1 kg) u WAKO PRO asocijaciji.

I pred sami polazak Zildžić nije krio optimizam kada je u pitanju ishod trećeg meča protiv Strugarom.

"Prije svega, ističem dobru pripremljenost i, hvala Bogu, dobro zdravstveno stanje, što mi je u ovom trenutku najvažnije. Dobro poznajem svog protivnika, kao i on mene, tako da sam svjestan da me očekuje teška borba, koju ću nastojati da okončam prije isteka pete runde. Vjerujem da imam snage za to“, rekao nam je očigledno dobro raspoloženi Zildžić.

Iz Tuzle su put budvanskog Splendida, gdje će dočekati naredni meč, krenuli pored takmičara Zildžića i Emkića, njihov trener bokserske tehnike Ismet Kavgić, te sponzori Sevlid Hurtić i Omer Mehinović. Ekipi su se u Sarajevu pridružili menadžer Senad Mujkanović, trener Enver Habibović i ekipa NTV Hayat, koja će u direktnom prijenosu na zemaljskoj i satelitskoj mreži prenositi cjelovečernji program iz Podgorice.

Put u Podgoriciu najavilo je i nekoliko desetina Salkinih navijača iz Tuzle, koji će privatnim automobilima za Crnu Goru krenuti na dan meča.

Treba istaći da je od gradskih zvaničnika, i javnih ličnosti Tuzle i TK, svojim dolaskom podršku Zildžiću pred polazak jedino dala gospođa Mirzeta Hadžić Suljkić, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.