Sve spremno za Noć šampiona
0

Zildžić: Ne smijem razočarati sina

Piše: D. Brkić
Salko Zildić i Abdelrahim Chafay (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Salko Zildžić, naš kick-bokser, će u srijedu uvečer, u tuzlanskoj dvorani Mejdan, braniti titulu profesionalnog svjetskog prvaka WAKO pro asocijacije u disciplini low kick. Njegov rival je Francuz Abdelrahim Chafay koji u karijeri ima 54 pobjede i 5 poraza.

"Ne smijem razočarati svog dvogodišnjeg sina. Ko god da ga je pitao ko će pobjediti, on bi odgovorio: 'Moj babo'. Međutim, neće ovo biti lak meč, a iskren da budem, meni je malo žao što ćemo se nas dvojica boriti. Prvi put mi se događa da neko na press konferenciji nazove selam, kako je to uradio Abdelrahim, a on mi je postao drag od prvog našeg pogleda. Ipak, valja nam se boriti i samo u tih 15 minuta borbe bit ćemo sportski rivali, a nakon toga ostajemo zauvijek braća", kazao je Zildžić.

Njegov trener Muris Đug kaže kako je tempirao formu te da je Zildžić spreman za nova iskušenja. S druge strane Abdelrahim Chafay, također, ističe svoju dobru fizičku spremu.

"Nemam običaj da analiziram protivnike. Odgledao sam Salkine dvije borbe, a usredotočio sam se na sebe. U Tuzlu sam došao kako bih pobjedio, a što se mene tiče, Salko i ja smo braća prije, za vrijeme i poslije borbe", rekao je Chafay.

Podsjetimo, Salko Zildžić je u martu prošle godine ponovo postao profesionalni svjetski prvak. Titulu je namjeravao braniti u septembru, ali sticajem okolnosti termin je prolongiran za 28. decembar.

U uvodnim borbama, koje počinju u 20 sati, snage će odmjeriti takmičari KBV Flek Tom Cat i KBK Crvena Zvezda Beograd, a oko 22:15 sati se očekuje glavna borba večeri između Salke Zildžića i Abdelrahima Chafaya.