sport
0

Zidane potvrdio povlačenje iz reprezentacije

NINA
Najpopularniji francuski nogometaš Zinedine Zidane danas je i službeno potvrdio ono što su mediji još jučer objavili - da nakon deset godina igranja više neće nastupati u dresu reprezentacije.

"Došao je trenutak kada treba reći dosta'', izjavio je tridesetdvogodišnji nogometaš madridskog Reala, koga ni novi selektor francuske reprezentacije Raymond Domenech nije uspio uvjeriti da promijeni odluku.

Domenech je Zidaneovu odluku potvrdio na konferenciji za novinare uoči prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine, koja će biti odigrana 18. augusta u Rennesu.

"Zidane napušta nacionalnu selekciju i žao mi je zbog te njegove odluke. Više bih volio da nastavi igrati za Francusku. On, međutim, misli da treba prepustiti mjesto mlađima", rekao je selektor.

Zidane je u dresu "trikolora" odigrao 93 utakmice i postigao 26 pogodaka, a danas je rekao da je odluku o završetku reprezentativne karijere donio još prije evropskog prvenstva koje je u junu održano u Portugalu.

"Na isti način bih postupio i da smo u Portugalu prošli bolje, a naravno da mi je lakše prelomiti sada kada smo gotovo sasvim razočarali na prvenstvu. To je za sve znak da nešto treba mijenjati", rekao je Zinedane koji je s reprezentacijom Francuske trijumfirao na prvenstvu svijeta 1998. i na prvenstvu Evrope dvije godine kasnije.