sport
0

Zidane počeo razmišljati o povlačenju

NINA
Trostruki najbolji nogometaš svijeta, francuski internacionalac Zinedine Zidane, izjavio je danas da razmišlja o povlačenju prije 2007., kad mu ističe ugovor s madridskim Realom.

"Ljeto 2007. je posljednji rok za povlačenje, ali uopšte ne isključujem mogućnost da prestanem igrati i ranije. Ne kažem da sam već odlučio kad će to biti, nego samo da o tome razmišljam", rekao je Zidane koji će idući mjesec proslaviti 33. rođendan.

Zidane je u Real došao u junu 2001. iz Juventusa i bio je to u tom trenutku najveći transfer u historiji nogometa - 66 miliona dolara. Na današnjoj konferenciji za novinare on je rekao da i dalje ima želju igrati, ali da je poprilično razočaran svojom, ali i igrom ekipe u ovoj sezoni.

"Mogu reći da nisam zadovoljan ovom sezonom. Cilj nam je bio da osvojimo desetu titulu prvaka Evrope i nacionalno prvenstvo, a iz Lige prvaka smo eliminirani čim su počele prave bitke, dok nas u prvenstvu može spasiti samo čudo", rekao je Zidane.

Real je uspio da dobije posljednjih sedam utakmica u prvenstvu Španije, ali tri kola prije kraja i dalje ima šest bodova manje od Barcelone, tako da je gotovo izvjesno da će "kraljevski klub" drugu sezonu zaredom ostati bez ijednog trofeja.

Govoreći o često spominjanom povratku u reprezentaciju Francuske, Zidane je rekao da od toga nema ništa i da je ta priča za njega završena.

"Imao sam reprezentativnu karijeru kakvu nisam mogao ni sanjati kad sam počinjao igrati, ali to je već historija. Odluka o povlačenju iz reprezentacije je konačna i o tome više uopće ne razmišljam. Tačno je da francuska reprezentacija ne stoji baš najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali sam 100 posto siguran da će uspjeti otići u Njemačku", rekao je Zidane.