Od 26. aprila
161

Ženska stonoteniska reprezentacija BiH bez pomoći države putuje na Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (petak) putuje u Halmštad, gdje će se od 29. aprila do 9. maja održati 54. izdanje Svjetskog prvenstva.

Na ovom renomiranoj smotri najboljih u Trećoj diviziji nastupit će i tri naše reprezentativne, koje predvodi sjajna Emina Hadžiahmetović. Pored nje boje BiH u grupi L branit će još Snežana Marković i Sanja Milojica, dok sa ekipom kao trener putuje Amela Hadžiahmetović Mujezinović.

Uoči polaska na Svjetsko prvenstvo u Švedsku, Stonoteniski savez BiH danas je održana konferencija za novinare na kojoj su se u Olimpijskom komitetu BiH prisutnima obratili reprezentativka Emina Hadžiahmetović, trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović i direktor reprezentacije Anes Alić.

"Iako i ovoga puta nismo imali pomoć države, Savez je uspio iznaći sredstva za odlazak u Švedsku. Ovo je velika stvar za promociju Bosne i Hercegovine, jer je posljednji put reprezentacija nastupila na Svjetskom prvenstvu prije tri godine ", kazao je direktor Alić.

Naše najbolje stonoteniske će pokušati izboriti prvo mjesto i plasman u viši rang u konkurenciji Norveške, Velsa, Maldiva, Šri Lanke i Bangladeša.

"Imamo tešku grupu, jer samo prvoplasirana selekcija nastavlja takmičenje i borbu za ulazak u Drugu diviziju. Emina je proteklih mjeseci vrijedno trenirala, jedno vrijeme i sa muškom ekipom Aladže, tako da se možemo nadati uspjehu. U Švedsku putujemo sutra sa Tuzlanskog aerodroma i nadamo se da ćete dobiti lijepe vijesti", kazala je trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović.

Prvi meč Emina Hadžiahmetović i ostale reprezentativke imat će već na otvaranju Svjetskog prvenstva, 29. aprila, protiv Velsa u 10 sati.

"Upravo Vels i Norveška su naši najteži protivnici u grupi. Pored mene boje BiH branit će dvije mlade igračice, ali i pored toga imamo želju da dostojno predstavljamo BiH na ovoj smotri najboljih. Učinit ćemo sve da ostvarimo što bolji rezultat", riječi su Emine Hadžiahmetović.