{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički "Sportino" promoviše bavljenje sportom kod najmlađih

S
Piše: H. B./Sarajevo-x.com
25.2.2012. u 07:53
0
1
Zenički "Sportino" promoviše bavljenje sportom kod najmlađih
0
Univerzalna sportska škola “Sportino” Zenica postoji još od aprila 2008. godine, registrovana kao udruženje građana. Stručni tim škole čine Tarik Salčinović, profesor sporta i tjelesnog odgoja i Elvis Mulalić, profesor sporta i tjelesnog odgoja. Obojica imaju već dosta iskustva u radu sa djecom svih uzrasta, zahvaljujući dugogodišnjem aktivnim bavljenjem sportom.
Ova sportska škola za cilj ima promociju sporta, kao i njegovo populariziranje u Zenici, ali i šire. Osnovni ciljevi su im izgradnja ličnosti sportiste, težnja da se bude uspješniji i kvalitetniji u sportu, podsticanje i razvijanje talenata, stvaranje kadrovskih i materijalnih pretpostavki za rad udruženja, organizovanje školi sporta.

Univerzalni cilj ove škole je popularizacija sporta kod onih najmlađih, što im omogućava rano razvijanje talenata za određene sportove ali i brži napredak u istim. Osim toga, bavljenje sportom jedan je od “pomoćnika” dužeg i ispunjenijeg života.

“Cilj nam je najviše da promovišemo sport kod najmlađe popularizacije, kroz jednostavne zadatke i igru im pružamo osnove za bavljenje bilo kojim sportom, a djeca koja nam dolaze su uzrasta od 4 do 10 godina”, kažu u ovoj sportskoj školi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: