|

Zenički ragbisti gradu poklonili rekreativni park sa šest sprava za vježbanje

Zenički ragbisti gradu poklonili rekreativni park sa šest sprava za vježbanje
967
E. M.
24.6.2019. u 17:35
11
komentara
967

dijeljenja
Zenički ragbisti gradu poklonili rekreativni park sa šest sprava za vježbanje Rekreativni park na Kamberovića polju (Foto: E. M./Klix.ba)
Ragbi klub Čelik s ciljem promocije zdravlja i aktivnog načina života danas je Gradu Zenica poklonio na upravljanje teretanu na otvorenom koja se nalazi na Kamberovića polju u blizini atletskog stadiona.
Nakon što su aplicirali na javni poziv kod Federalnog ministarstva zdravstva i dobili određena finansijska sredstva od Švicarske agencije za rast i razvoj te Svetske banke, zenički ragbisti odlučili su svom gradu i sugrađanima pokloniti teretanu na otvorenom kako bi promovisali zdrav način života i svakodnevnu aktivnost.

Voditelj projekta Mirza Oruč je kazao kako su u sklopu projekta Smanjenja faktora rizika održali stručni skup i radionice kroz koje je prošlo stotine mladih, a da je vrhunac izgradnja rekreativnog parka sa šest sprava koje predstavljaju samo početak jedne priče.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


"Ovo smatramo samo početkom izgradnje rekreativnog parka koji je naš poklon građanima Zenice kojima će park biti dostupan 24 sata dnevno", kazao je Oruč te dodao da bez podrške lokalne zajednice i preduzeća ne bi uspjeli realizirati svoj cilj.

Oruč je park danas zvanično predao na upravljanje prvom čovjeku Zenice Fuadu Kasumoviću koji je kazao da će i dalje pomagati projekte Ragbi kluba Čelik, a direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Nedim Talić je dodao da je ovo nastavak dobre saradnje.

"Nadam se da ćemo ovaj projekt donijeti svima nama bolju formu, a imamo još projekata koje ćemo uskoro realizirati što će biti izuzetna prilika za naše sportaše i rekreativce, ali o tome ćemo drugi put", kazao je Talić.

U sklopu rekreativnog parka nalazi se šest sprava, a u budućnosti bi se, prema najavama nadležnih, park trebao širiti, ovisno od potrebe građana Zenice.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...