sport
3

Zeničani nakon dugo vremena ponovo na ledu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na prostoru auto pijace na lokalitetu Kamberovića Polja u Zenici danas je počela sa radom staza za klizanje, koja će u naredna tri mjeseca Zeničanima pružiti dobru zabavu.

Klizalište dimenzija 15x30 metara Zeničanima će sigurno uljepšati zimu, a napravljena je modernom tehnologijom kojom je moguće zadržati led i do +15 stepeni Celzija. Priliku da prvi provjere svoje vještine na plohi imali su štićenici ustanove za djecu bez roditeljskog staranja "Dom porodica" Zenica, ali i drugi građani koji su danas klizali besplatno.

Suad Zukić je 58-godišnji Zeničanin koji je danas nakon puno godina ponovo klizao.

"Ovo je trebalo davno napraviti. Klizao sam kao dijete po Kočevoj rijeci i po Bosni na drvenim klizaljkama na koje smo zakucavali lim te tako pravili sebi klizaljke. Danas sam došao da vidim da li sam zaboravio klizati. Do sada nisam nikako padao, uostalom, ne volim da padam", kroz smijeh je kazao Zukić.

Najmlađi su imali poteškoća u klizanju, ali su vrlo brzo uz pomoć roditelja ili radnika klizališta savladali vještine klizanja.

U sklopu klizališta organizovano je i iznajmljivanje opreme, kao i obuka početnika, dok će cijena klizanja biti bazirana na dnevnoj karti koja košta 5 KM bez klizaljki ili 8 KM uz iznajmljivanje klizaljki.