sport
0

Zenica: Mlada reprezentacija BiH sutra igra protiv Armenije

FENA
Selektor mlade nogometne reprezentacije BiH Ibrahim Zukanović izjavio je danas kako vjeruje da će njegovi izabranici u sutrašnjoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo, koju BiH na stadionu Bilino polje igra protiv Armenije, zabilježiti pobjedu koja će ovu selekciju približiti plasmanu u baraž.

"Zadovoljan sam formom reprezentativaca, kao i činjenicom da su maksimalno skoncenrisani na sutrašnju utakmicu. Mi smo u ovoj utakmici veliki favorit, što može biti jako opasno i zato sam igračima skrenuo pažnju da ne smije doći do potcjenjivanja protivnika i opuštanja. Najvažnije je da pobijedimo, kako bi u Norveškoj 6. septembra, u odlučujućoj utakmici protiv domaćina sami odlučivali o pobjedniku grupe i putniku među 16 reprezentacija koje će igrati baraž", izjavio je danas na pres - konferenciji u hotelu "Dom penzionera", selektor Zukanović.

Zbog povrede koljena u konkuenciji za utakmici vjerovatno neće biti Nemanja Stepanović, koji je na pripreme u Zenici stigao povrijeđen.

"Još uvijek imamo dilemu kada je u pitanju mjesto golmana i defanzivnih bočnih pozicija", izjavio je Zukanović koji je rekao da će sasvim sigurno utakmicu protiv Armenije sutra u 17 sati započeti sljedećih 10 igrača: Pandža, Dajić, Memišević, Smajić, Husić, Maksumić, Maksimović, Jelić, Ibričić i Pehlić.