Najavio ključnu sedmicu
71

Zeljković pred Ukrajinu podsjetio na davno postavljeni cilj: Nikada nismo odustali

N. M.
Zeljković se obraća javnosti (Foto: Klix.ba)
Zeljković se obraća javnosti (Foto: Klix.ba)
"Operacija Ukrajina" zvanično je počela večerašnjim treningom nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica, a nakon njega se oglasio predsjednik NS BiH Vico Zeljković.
Zeljković je poručio da Zmajeve dva koraka dijele od plasmana na Evropsko prvenstvo, a podsjetio je da je upravo to cilj koji je davno postavljen.

"Još dva koraka nas dijele od plasmana na evropsku smotru najboljih reprezentacija. Ovo je cilj koji smo sebi davno postavili, pa uprkos i padovima, nikada od njega nismo odustali. Vjerujem, a znam i da vjeruju svi u kampu reprezentacije da imamo kvalitet, znanje i želju da dođemo do istorijskog uspjeha. U narednim danima jedinstvo oko zajedničkog cilja nikada nije bilo potrebnije. Sretno momci!", poručio je Zeljković, prvi čovjek NS BiH.

Podsjećamo, Zmajevi su najlošijim kvalifikacijama u historiji propustili priliku da se direktno kvalifikuju na Euro u Njemačkoj.

Sada će priliku za popravni imati u baražu koji su izborili kroz Ligu nacija, ali tamo ih čeka težak zadatak jer će na Bilinom polju u polufinalnom meču u četvrtak gostovati Ukrajina.

Ukoliko BiH savlada Ukrajinu, u ponedjeljak će na Grbavici u finalu baraža ugostiti boljeg iz duela Izraela i Islanda u drugom polufinalu.

Duel BiH i Ukrajine na rasporedu je u četvrtak od 20:45 sati na Bilinom polju.