sport
0

Željezničar sutra počinje borbu za Evropu

FENA
Na stadionu Grbavica u Sarajevu u srijedu će se odigrati prvi susret polufinala nogometnog Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega.

Željezničar u sutrašnji susret, koji je ovom klubu vjerovatno i najvažniji u sezoni, ulazi s imperativom pobjede. S obzirom da je sarajevskoj ekipi to jedina šansa za plasman u Kup UEFA u taboru Željezničara se nadaju da će već u prvom meču doći do ubjedljive pobjede.

"Igramo protiv lidera na tabeli i vjerovatno najjače ekipe u prvenstvu. Široki Brijeg zaslužuje veliki respekt, ali se nadam da će moji igrači prikazati dobru igru i uz pomoć publike pobijediti. Bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom, a najbitnije bi bilo ne primiti gol", rekao je trener Željezničara Almir Memić.

Memić u sutrašnjem meču neće moći računati na nekoliko ključnih igrača, među kojima su Pelak i Avdić, koji nemaju pravo nastupa. Na travnjak neće istrčati ni Mulalić, Hadžić i Pjanić, koji su odavno van stroja, a upitan je nastup i nedovoljno oporavljenog Bešlije. Ipak, Memić je optimista i vjeruje u prolaz.

"Nadam se da će Grbavica biti ispunjena, a pred našim navijačima sigurno ćemo pobijediti", rekao je Memić.

Susret počinje u 15 sati i 30 minuta, a sudit će ga Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.