sport
0

Željezničar nije izborio polufinale Kupa BiH

NINA
Nogometaši Širokog Brijega su danas u Sarajevu, u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH pobijedili Željezničar 1:0 i tako ovjerili put u polufinale.

Utakmicu su obilježila čak tri crvena kartona - sudac Zovkić ubilježio je Avdiju, Joldića (Željezničar) i Kovačića (Široki Brijeg).

Domaći nogometaši umjesto da odlučno krenu prema golu Melhera, cijelo prvo poluvrijeme potrošili na razgovore sa sucem, dok su gosti uspjeli ozbiljno zaprijetiti u dva navrata - u 10. minuti Medvid je dobro izveo slobodni udarac, no mreža se ipak nije zatresla, a devet minuta kasnije u prilici je bio Erceg, čiji udarac brani Markotić.

Jedina poluprilika domaćina stvorena je nakon Muharevićevog udarca u 37. minuti kada golman Širokobriježana Igor Melher kratko odbija loptu, a Raščić kasni da ju spremi u mrežu gostiju.

Drugi dio otvoren je nešto angažiranijom igrom Željezničara, no njihove jalove napade disciplinirana obrana Širokobriježana rješavala je bez većih poteškoća. Ipak, Plavi su uspjeli stvoriti dvije izgledne prilike - obje nije uspio iskoristiti Džeko. Taj igrač u 71. minuti iz idealne pozicije šutira preko gola, a u 87. njegov udarac blokirala je odbrana Širokog Brijega.

U tri minute (od 76. do 79.) viđena su čak tri crvena kartona - najprije su zbog međusobne svađe teren morali napustiti Joldić i Kovačić, a onda je sudac Zovkić zbog namjernog udaranja igrača bez lopte put u svlačionicu pokazao i Avdiji.

Sudačka nadoknada donijela je i jedini pogodak na susretu - ukupnu rezultatsku prednost Širokobriježana povećao je Kamerunac Tabi koji je Markotićevu mrežu zatresao u 90. minuti.