Junački pothvat
108

Završio najtežu utrku na svijetu iako boluje od cerebralne paralize

Klix.ba
Brent i Kyle Pease (Foto: The Kyle Pease Foundation)
Brent i Kyle Pease (Foto: The Kyle Pease Foundation)
Triatlonac Brent Pease odlučio je napraviti veliki pothvat i sa svojim bratom Kyleom, koji boluje od cerebralne paralize, završiti jednu od najtežih utrka ovakvog tipa na svijetu - Ironman.

Brojni takmičari svake godine na Havajima moraju proći plivačku, biciklističku i maratonsku dionicu, a u ovoj avanturi učestvovala su i braća Pease.

Brent je bolesnog brata gurao na kolicima, bio s njim u vodi te ga vozio na biciklu, a na kraju su uspjeli doći do cilja na oduševljenje mnogih.

Kyle ne može koristiti ruke i noge te zbog toga nije mogao sam nastupati na Ironman triatlonu, za razliku od brata koji je dugo trenirao.

Ipak, velika želja da se takmiči, ali i velika ljubav između dva brata, na kraju su preovladala i uspjeli su završiti utrku.

"Bio sam zadivljen ne samo s onim što je Brent uradio, već svi ostali sportisti. To me podsjetilo na ono što ja prolazim svakodnevno", rekao je Kyle nakon trke.

Njihova emotivna priča postala je viralna širom svijeta, a video je u kratkom roku pregledan više od četiri miliona puta.