Brčaci odnijeli pobjedu
0

Završeno takmičenje u kajaku i kanuu u Zvorniku

Sarajevo-x.com
Danas je u Zvorniku, na Zvorničkom jezeru u Diviču održano Treće međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama "Zvornik 2011".

Domaćin takmičenja bio je Kajak kanu rafting klub "Drina" Zvornik, koji je organizirao takmičenje u saradnji sa Kajakaškim savezom BiH.

Pobjednik u ukupnom plasmanu na ovom međunarodnom takmičenju je ekipa KKK "Haris Suljić" Brčko distrikt, drugo mjesto je zauzela ekipa KKK "Zabrežje" Obrenovac, a treće mjesto je zauzela je ekipa KKK "Filip Višnjić" Višnjićevo.

U kategoriji kadeta prvo mjesto je zauzela ekipa KKK Haris Suljić Brčko, drugo mjesto su kadeti KKK Zabrežje iz Obrenovca, a treći su KKRK "Drina" Zvornik.

U kategoriji juniora pobjedili su juniori KKK Haris Suljić Brčko, drugo mjesto pripalo je ekipi "Filip Višnjić" Višnjićevo, a treće mjesto je osvojila ekipa juniora "Zabrežje" iz Obrenovca.

U seniorskoj kategoriji najbolji su bili velačice i veslači KKK "Haris Suljić" Brčko distrikt, drugi su seniori KKK "Zabrežje" Obrenovac, a treće mjesto je seniorki tim KKK "Filip Višnjić" Višnjićevo.

Učešće na takmičenju je uzelo dvanaest ekipa. Deset ekipa iz bh klubova i dvije ekipe iz Republike Srbije.

Na Trećem međunarodnom takmičenju sprint stazama u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Zvorniku učešće su uzele ekipe: KKK. "Val" Doboj, KKK "Haris Suljić" Brčko, KKK "Gradiška", KKK "Doboj-Istok" KKK "Maglaj", KKK "Natron" iz Maglaja, KKK "Jajce", KKK "Vidara" iz Gradačca, KKK "550" iz Žepča, KKK "Filip Višnjić" iz Višnjićeva i KKK "Zabrežje" iz Obrenovca.