sport
72

Završena Vaterpolo liga KS: Akademija B najbolja u svim kategorijama

Klix.ba
Ovog vikenda su na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane utakmice 11. i 12. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, čime je i okončana sezona 2016.

U subotu prvi susret odigran je između mlađih kadeta Akademije B i Torpeda. Bez većih poteškoća rezultatom 9:0 (1:0)(1:0)(2:0)(5:0) slavila je Akademija B. Dražen Trapara sa 4 i Benjamin Komšić sa 3 pogotka bili su najbolji pojedinci na susretu.

Lekciju iz Vaterpolo sporta, očitali su mlađi juniori Akademije B vršnjacima Mladosti. Konačan rezultat je glasio 29:1 (6:0)(8:0)(7:1)(8:0), a Haris Hadžić je bio igrač utakmice sa deset postignutih pogodaka.

Poredak (mlađi juniori): 1. Akademija B 12, 2. Torpedo 6, 3. Mladost 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač - Dado Ostojić (Akademija B); najbolji strijelac - Haris Hadžić (Akademija B); najbolji golman - Dino Mahovkić (Akademija B); najperspektivniji igrač - Alex Mateescu (Mladost).

Prvi susret nedjeljnog programa odigran je između mlađih kadeta Mladosti i Dabra. Igrači Mladosti su tokom cijelog susreta dominirali i na kraju slavili sa 17:4 (2:1)(5:1)(5:2)(5:2). Tarik Mahalija i Ali Tanović sa po šest pogodaka bili su najbolji pojedinci na utakmici.

Poredak (mlađi kadeti): 1. Akademija B 16, 2. Mladost 13, 3. Torpedo 4, 4. Dabar 1.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač - Dražen Trapara (Akademija B); najbolji strijelac - Tarik Mahalija (Mladost); najbolji golman - Faris Vranac (Mladost); najperspektivniji igrač - Anes Hadžić (Torpedo)

U kategoriji kadeta, sastali su se Akademija B i Torpedo. Igrači Akademije B su i u ovom susretu bili nadmoćni i slavili sa 20:1 (7:0)(6:0)(1:1)(6:0). Igrač utakmice bio je Affan Saračević sa deset pogodaka.

Poredak (kadeti): 1. Akademija B 6, 2. Torpedo 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač - Luka Batinić (Akademija B); najbolji strijelac - Affan Saračević (Akademija B); najbolji golman - Adin Jukić (Torpedo).

Najzanimljiviji susret, koji je ujedno i odlučivao o pobjedniku u kategoriji juniora, odigran je između Akademije B i Torpeda. Bila je to veoma napeta i rezultatski neizvjesna utakmica do kraja. Konačan rezultat je glasio 6:6 (0:2)(3:2)(2:2)(1:2), ali je zbog bolje gol razlike, Akademija B i osvojila prvo mjesto i u ovoj kategoriji. Sa po tri pogotka najbolji pojedinci u svojim redovima bili su Ali Šehović (Torpedo) i Armin Mezit (Akademija B).

Poredak (juniori): 1. Akademija B 8, 2. Torpedo 8, 3. Mladost 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač - Enid Kalabušić (Akademija B); najbolji strijelac - Ali Šehović (Torpedo); najbolji golman - Mehmed Mašić (Mladost).

Organizatori takmičenja bili su Vaterpolo savez Kantona Sarajevo i JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. Sarajevo, a pokrovitelji Gradska uprava Grada Sarajeva i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.