{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena prva etapa "Una regata - lađom niz Unu"

S
27.7.2013. u 22:54
0
6
Završena prva etapa "Una regata - lađom niz Unu"
0
Završena prva etapa "Una regata - lađom niz Unu"
Foto: SRNA
Najbrža ekipa u prvoj etapi manifestacije "Una regata - lađom niz Unu" je ženski tim "Karanfil" iz Bosanskog Novog.
Priznanje za izdržljivost uručeno je ekipi Karate kluba "Rajko Crnobrnja - Gligo", a najmokrija je ekipa "Repovac". Najatraktivniji kanu imala je ženska ekipa "Trio fantastikus" iz Hrvatske Kostajnice, najvještiji lađar je Goran Šiškin, a najmalerozniji Zdravko Davidov, dok je titulu unskog vuka ponio Staniša Todić.

Priznanja je uručila načelnica opštine Snježana Rajilić, koja je tom prilikom rekla da je ova regata postala obilježje rijeke Une. "Svi zajedno nadamo se da će tradicija biti nastavljena i da će manifestacija svake godine okupljati više učesnika", rekla je Rajilićeva.

Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Republike Srpske Aleksandra Trikfović naglasila je da je rijeka Una jedan od turističkih potencijala koje treba prezentovati. "Una regata je postala prepoznatljiv turistički proizvod ne samo Bosanskog Novog, već cijele regije", rekla je Trifkovićeva.

U prvoj etapi "Una regate - lađom niz Unu", koja je počela u podne u Blatni kod Bosanskog Novog, učestvovalo je oko 400 učesnika, 33 rafterske ekipe, 20 lađa i 10 kajaka i kanua.

Etapa duga 18 kilometara završena je oko 20.00 sati na gradskoj plaži Ada u Bosanskom Novom. Nakon zvaničnog dijela goste su zabavljali "Promaks bend" iz Novog Grada, Gale iz grupe "Kerber" i Najda iz grupe "Smak". Voditelj programa bio je glumac Željko Kasap.

Na gradskoj plaži Ada za učesnike je obezbijeđen kamp. Druga etapa od Bosanskog Novog do Hrvatske Kostajnice počinje sutra od 10.00 sati i završava u Starom Gradu u 20.00 sati, uz nastup grupe "Teška industija".

Organizatori "Una regate - lađom niz Unu" su opštine Bosanski Novi, Dvor i Hrvatska Kostajnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: