sport
0

Zapažen nastup invalida Spida u Češkoj

FENA
Članovi Atletstkog kluba invalida Spid iz Sarajeva poroteklog vikenda u češkom Olomucu učestvovali su na Otvorenom prvenstvu Češke, na kojem su nastupli takmičari iz 16 zemalja.

Iako se nisu našli među osvajačima medalja četiri člana Spida, koji su nastupili u bacačkim disciplinama, ostvarili su rezultate iznad očekivanih, saopćeno je iz AKI Spid.

Mujić Hurmija u bacanju kugle je rezultatom 4.91 m, za šest cm popravila vlastiti državni rekord, dok je u istoj disciplini Dženita Klico postigla daljinu 4.88 m. Objema atletičarkama za postizanje A-norme, koja vodi nastupu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, nedostaje devet, odnosno 12 cm.

Dobru formu pokazao je Dževad Pandžić, koji je nastupio u sve tri bacakčke disipline, i time potvrdio A-normu za nastup u Pekingu. Četvrti član ekipe, Bojan Ninić, zbog povrede, nije bio u prilici da pokaže više, mada je u disciplinama bacanja kugle i koplja ostavrio zadovoljavajuće rezultate.

Bh. atletičari-invalidi u Češkoj su dobili pozive za učešće na takmičenjima u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj i Budarskoj, stoji u sapćenju AKI Spid.