Dolaze Barbarez i Spahić
0

Za vikend se ludo zabavite na Bentbaši

Sarajevo-x.com
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o S.ketch – turniru amatera u odbojci na pijesku koji će se održati sljedećeg vikenda na Bentbaši. Organizator ovog događaja je marketing agencija B40.

S.ketch 2010 – Beach Volleyball Open je osmišljen poput svjetski poznatih ljetnih događaja. Riječ je o kombinaciji neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

"Želja nam je Sarajlijama, kao i posjetiocima grada, omogućiti zabavan i zdrav način provođenja vremena tokom ljetnih praznika“, riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketch‐a čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4, a u svakom timu mora biti barem jedna igračica. Pravo učešća imaju svi željni rekreacije i dobre ljetne zabave, izuzev profesionalnih igrača.

Kako bi sve bilo još interesantnije, organizovat će se i VIP revijalni meč u ponedjeljak 21. juna u 18 sati u kojem će učestvovati poznati sportisti i javne ličnosti. Sergej Barbarez je već potvrdio svoj dolazak u Sarajevo radi učešća na ovome događaju.

Za sada, dolazak su također potvrdili: Emir Spahić, Muhamed Konjić, Urban Legat i Semir Osmanagić. Imena ostalih učesnika VIP revijalnog meča se čuvaju kao iznenađenje.

Interesantno je napomenuti da će večina njih imati svoje ekipe i u turnirskom dijelu, tako da će oni koji se prijave imati mogućnost i igrati protiv "reprezentativaca“ ali iz drugih sportova.

Iako su prijave na turnir još u toku, evidentno je veliko interesovanje – do sada se prijavilo 30‐ak ekipa. Prijaviti se možete na web sajtu: www.odbojka.ba i www.sketch.ba.

Ono što je zanimljivo jeste da su učesnici različitih starosnih skupina (od 18 do 45 godina) pa je opravdana tvrdnja organizatora turnira da je riječ o zabavi za sve Sarajlije, ali i one koji će se 19., 20. i 21. juna naći u Sarajevu.

Sve skupa: VIP revijalni meč, nagradne igre za publiku, plesačice, navijačice, nekonvencionalni voditelji programa, te mnoštvo ostalog dodatnog sadržaja, garantuje izvrstan provod tokom predstojećeg vikenda na sportskim terenima Bentbaša.