sport
0

Za ragbijašima Čelika godina dobrih rezultata

ZEDA
Ragbijaši zeničkog Čelika, najuspješniji bh. klub svih vremena, u ovoj godini ostvarili su svoje najbolje rezultate nakon rata. Klub je uspio u nastojanjima da stabilizuje sve ekipe, a u klubu radi čak sedam selekcija sa oko 200 takmičara.

Najveće uspjehe postigla je podmlađena seniorska ekipa koja je u Regionalnom ragbi prvenstvu trenutno na šestom mjestu nakon grupnog dijela takmičenja.

Zeničkim lisicama je malo nedostajalo da se nađu na četvrtom mjestu, ali znatno podmlađena ekipa samo zbog slabije razlike u pogocima nije uspjela u svom planu. U narednim sezonama ragbijašima je cilj da ova ekipa stekne veće igračko iskustvo i da za dvije godine ponovo totalno zagospodare u regiji.

Klub je osnovan 1972. godine, ima najviše osvojenih sportskih titula, i u bivšoj državi i u BiH, a ragbijaši Čelika su najveći sportski brend Zenice iako je u ragbi sportu teško napraviti ekipu samo od domaćih igrača.

Sjajne rezultate zbilježila je seniorska ekipa u olimpijskom ragbiju sedam i juniorska ekipa U-18, koja je osvojila titulu prvaka. U takmičarskom su ritmu i tri kadetske ekipe U-13, U-15 i U-17, kao i ženska ekipa, koja se takmiči u olimpijskom ragbiju sedam u okviru Regionalne lige za žene.

Zanimljivo je da kod izbora najuspješnijih sportaša i klubova na državnom nivou već godinama nema ragbijaša zeničkog Čelika, šteta, jer Čelik ove godine obilježava 40 godina igranja ragbija u Bosni i Hercegovini.