sport
0

Za ljetne transfere Real odvojio 90 miliona eura

NINA
Upravni odbor Reala iz Madrida odlučio je izdvojiti za transfere ovog ljeta oko 90 miliona eura, ali za razliku od prethodnih sezona više neće biti dovođene najveće svjetske zvijezde, nego će se popunjavati najkritičnija mjesta u timu.

Rukovodstvo "kraljevskog kluba" je u skladu s tim obvezalo predsjednika Florentina Pereza da uradi sve što je moguće da na Santiago Bernabeu dovede nekoga s liste od šest fudbalera čije je angažiranje utvrđeno kao prioritet.

Na listi želja čelnika Reala nalaze se trojica fudbalera Rome - Francesco Totti, Walter Samuel i Emerson, stoper Valencije Roberto Ayala, playmaker Sociedada Chavi Alonso i napadač Mallorce Samuel Eto.

Vodeći ljudi Reala smatraju da s te liste apsolutni prioritet treba dati dovođenju odbrambenih nogometaša Samuela i Ayale, jer je ocijenjeno da za neuspjeh tima u ovoj sezoni najveću krivicu snosi obrana tima.

SUPERZVIJEZDE OSTAJU U MADRIDU

Real Madrid i u sljedećoj sezoni računa na svoje superzvijezde Davida Beckhama, Ronalda i Roberta Carlosa. Realov sportski direktor Valdano demantirao je sve spekulacije o mogućoj prodaji.

Fernando Morientes, koji je posuđen finalistu Lige prvaka Monacu, bi se također nakon isteka posudbenog roka 30. juna trebao vratiti u Madrid.

Roberto Carlos je u međuvremenu potvrdio da je dobio ponudu od londonskog Chelseaja.

“Chelsea mi je ponudio četverogodišnji ugovor”, kazao je 31- godišnji Brazilac. Chelsea navodno Carlosu nudi šest miliona eura po sezoni.