Neobična odluka
4

Werder smijenio trenera uoči posljednje i ključne utakmice u sezoni

N. K.
Florian Kohfeldt (Foto: EPA-EFE)
Florian Kohfeldt (Foto: EPA-EFE)
Werder iz Bremena otpustio je glavnog trenera Floriana Kohfeldta samo jednu utakmicu prije kraja sezone u kojoj se klub bori za opstanak u Bundesligi.

Bremen je jučer izgubio od Augsburga rezultatom 2:0 te je tako ostao na poziciji koja vodi u doigravanje za opstanak uoči posljednje utakmice regularnog dijela sezone sljedeće sedmice. Oni su također jedan bod iznad Kolna koji se nalazi na mjestu koji direktno vodi u niži rang.

Kohfeldt je vodio Bremen u devet utakmica bez pobjede u ligi, a također je bio tu i u porazu u polufinalu Kupa Njemačke od RB Leipziga u aprilu. Sada će bivši trener Thomas Schaaf preuzeti ekipu i vodit je na utakmici sezona protiv Borussije iz Monchengladbacha naredne subote.

"Nakon utakmice u Augsburgu, nažalost, više nemamo uvjerenje da ćemo moći zadržati status u Bundesligi s Florianom Kohfeldtom kao glavnim trenerom. Kao rezultat toga, savjetovali smo se s odborima kluba sinoć nakon poraza i na kraju došli do ove odluke. I dalje smo uvjereni da je Florian Kohfeldt izvrstan trener, ali u sadašnjim okolnostima postoji konsenzus da je promjena neophodna kako bi se izbjeglo ispadanje. Željeli bismo zahvaliti Florianu na svemu što je učinio za Werder i poželjeti mu sve najbolje", rekao je sportski direktor Werdera iz Bremena Frank Baumann.