sport
0

Wenger želi Aršavina i Riberyja

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Arsenala Arsene Wenger želi da svoj tim pojača provjerenim igračima, pošto je uprava kluba osigurala novac za pojačanja u januarskom prijelaznom roku.

Prvi na listi želja nalazi se Andrej Aršavin kome je njegov matični klub Zenit nedavno dao 'odriješene ruke' da pregovara o odlasku iz kluba.

Aršavin, koji je vodio Zenit do titule u Kupu UEFA, dodatno je skrenuo pažnju na sebe sjajnim nastupima na Evropskom prvenstvu prošle godine. Početkom ove sezone tražili su ga Real, Barcelona, Chelsea, Manchester United, Arsenal i Tottenham, ali je ostao u Zenitu.

Wenger, inače, nema praksu da dovodi 'formirane' igrače u Arsenal, ali sada želi da dovede Rusa koji bi zauzeo mjesto Rosickog. Češki internacionalac zbog povrede nije igrao ove sezone i veliki su izgledi da će propustiti i ostatak sezone. Trener Arsenala u svom timu želi i nogometaša munchenskog Bayerna Francka Riberyja, za kojeg je Arsenal spreman platiti 10 miliona eura i njemačkom klubu ustupiti Niclasa Bendtnera.