Zbog tuče sa Hayeom
0

WBC suspendovao Chisoru na neodređeno vrijeme

Totalsport
Britanac Dereck Chisora suspendovan je zbog nesportskih poteza, uoči, za vrijeme i nakon meča za svjetski teškaški naslov po WBC-u s Vitalijem Kličkom.

U utorak su iz WBC-a objavili kako je Dereck Chisora zbog nedoličnog ponašanja do daljnjega suspendovan.

"WBC će donijeti konačnu odluku o kazni nakon saslušanja pod vodstvom advokata naše organizacije Stephena Beverlyja. Suspenzija je na neodređeno vrijeme tokom kojeg Chisora mora načiniti medicinski pregled kako bi se analiziralo njegovo psihičko stanje i pronašao način kako obuzdati njegove ispade bijesa i agresije, nakon kojeg ćemo razmotriti daljnje odluke", stoji u saopćenju.

Britanski odbor za nadzor boksa (BBBC) naredio je Chisori da se pojavi na saslušanju pred tim tijelom 14. marta kako bi objasnio svoje postupke, a predsjednik Robert Smith smatra da je moguće da Chisora i penzionisani bokser David Haye, između kojih je po okončanju meča došlo do fizičkog obračuna na konferenciji za novinare, dobiju i doživotni izgon iz ovog sporta.

"Na raspolaganju nam je nekoliko solucija, od suspenzija do oduzimanja licence, a sve su opcije otvorene."

Promotor Frank Warren iznimno je nezadovoljan odlukom WBC-a.

"Razočaran sam jer je odluka donešena bez saslušanja i iznošenja dokaza. Ne odobravam Chisorine poteze, ali puno se toga dogodilo iza kulisa što je utjecalo na kasnije događaje, pa mislim da je WBC sve trebao uzeti u obzir prije ovakve odluke", smatra Warren.