Hokejaško prvenstvo BiH
0

"Vukovi" rastjerali "Lisice"

ZEDA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U prvoj utakmici playoff-a bosansko-hercegovačke hokejaške lige BHL-a ekipa stargradskih "Vukova" je, na ledu Olimpijskog centra "Zetra", slavila ubjedljivu pobjedu nad ekipom "Lisica iz Centra" sa čak 5:1, po trećinama 0:1, 4:0; 1:0.

Trema je učinila svoje kod ekipe iz općine Stari grad, pa su prvu trećinu izgubili sa 0:1 golom Muhića, ali je onda na scenu stupio razigrani London i sa golovima u 21', 25 i 29 minuti vrati osmijeh na lica navijača "Vukova". Njemu se pridružio i Halilović sa golom u posljednjoj minuti druge trećine, a isti igrač je i u petoj minuti nastavka postigao još jedan gol sa kojim je zabrinuo ekipu "Lisica iz Centra" pred drugu utakmicu, koja se igra večeras (subota).

Ako i u drugoj utakmici ekipa "Vukova" bude bolja, jer se playoff igra u dvije dobijene utakmice, osvojiti će ovogodišnje prvo Prvenstvo Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu. Meč se igra sa početkom u 18.30 sati na Zetri.

Olimpijski centar Zetra. Gledalaca 200. Sudije Milivoj Ilić (Srbija) i Nermin Alić (BiH).

Strijelci za Lisice: Muhic 7 min., a za Vukove: London 21, 25 i 29, a Halilovic 40 i 45`.

Lisice: Muhić(C) 1, Pašović-golman, Dervišefendić, Knežević, Ćatović, Gašević, Pilav, Richards, Velić, Posavec I., Plemić, Cranfield i Kukić.

Vukovi: Mrkva(C), Ćapin-golman, Hadžić, Ahatović, Zaimović, Tokić, Nikulin, London 3, Barakovac, Halilović 2, Đelkić i Sulejmanović.

Vezani članci