Mislila da je amater
3

VIDEO / Voditeljica se obrukala, olimpijca pitala je li ikada prije trčao

Totalsport
Voditeljica američkog TV kanala WSDU LaTonya Norton na nevjerovatan način se osramotila prilikom razgovora s dvostrukim olimpijskim pobjednikom Mohamedom Farahom.

Osvajač zlatnih medalja na 5000 i 10.000 metara na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu u nedjelju je pobijedio na polumaratonu New Orleansu, srušivši rekord staze s vremenom 1:00:59.

Poslije proglašenja je uključen u program spomenute televizije, a impresionirana voditeljica, koja je očito mislila da se radi o amaterskom atletičaru, pitala ga je: "Jeste li ikada prije trčali?"

Zbunjeni Farah je odgovorio: "Molim?" Na to je nepripremljena voditeljica ponovila: "Jeste li ikada prije trčali? Ovo vam nije prvi put?"

Britanac je na to uz osmijeh objasnio da nije prvi put trčao, ali jeste prvi put u New Orleansu. U četvrtak je objavljeno i službeno izvinjenje WSDU-a.

"Žalimo zbog nesretno postavljenog pitanja gospodinu Farahu nakon njegove impresivne pobjede u polumaratonu u New Orleansu i zbog toga što nije prepoznat kao olimpijski pobjednik. Izražavamo iskreno izvinjenje gospodinu Farahu i njegovim navijačima koje je možda uvrijedila naša greška. Nadamo se da će gospodin Farah još koji put posjetiti New Orleans i da ćemo mu imati prilike uputiti ispriku licem u lice", stoji u saopćenju američke TV stanice.

Farah se, inače, ponio kao veliki kavalir i nakon niza napada i ismijavanja voditeljice na Twitteru, stao je u njenu odbranu.

"Sve koji su zločesti prema LaTonyi Norton želim zamoliti da prestanu. Pogriješila je kao što i svi griješimo. Nije mislila ništa loše", napisao je Farah.